9.12.2013
Question

Ornon valaisin

Mitkä Ornon valmistamat valaisimet nämä ovat?

Answer

Amanuenssi Susanna Thiel vastaa:

Hei,

Kyseessä ovat Lisa Johansson-Papen suunnittelemat 13-040 mallin valaisimet. Ne ovat olleet suunniteltu erityisest näyttely- ja somistustarkoituksiin ja teidän valaisimissanne näyttäisi olevan tilauksesta valmistetut erikoisvarret ripustusta varten. Valaisimet löytyvät ainakin Stockmann-Ornon vuoden 1966-69 tuoteluettelosta.

Kysy museolta-palvelun käyttäjä halusi tarkentaa kommenttiosiossa antamaamme vastausta: Muistaja museotietokannassa kyseisen valaisimen suunnittelijaa ei ole mainittu, mutta saman sarjan lattiavalaisimen (930-040) suunnittelijaksi on mainittu Heikki Turunen. Itse valaisinosa ja kiinnityspidike on molemmissa valaisimissa sama, ero on ainoastaan valaisimen pohjassa (pohjalevy/lattiavalaisimen jalka). Sama kiinnike on myös kiskovalaisimessa. http://www.muistaja.fi/imageinfo.php?id=17285

CommentKommentit (2)

Anonyymi kommentoi:

Tämä valaisin on Heikki Turusen muotoilema seinä/kattovalaisin. Alkuperäistä magneettipalloa mukaillen, joka Team Ornon yhteistyön tuloksena syntynyt 1964. Näitä HT muotoilemia valaisimia oli, riippu-, lattia-, seinä-, kosketinkisko ym. Varma tuntomerkki on tuo musta muovinen nivelen säätöruuvi, joka tuli valaisimiin 1977 jälkeen.

Pena47 kommentoi:

Muotoilu on Heikki Turunen. Valaisin on tullut vuoden 1977 jälkeen, koska siinä on jo lasikuituvahvisteiset mustat nivelruuvit. Alku peräinen Magneettipallo oli "Team Ornon" yhteistyön tulos 1964.

CommentKommentoi tätä kysymystä

CommentKysy oma kysymys

PrintTulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Previous
Ladataan kuvia
Next