5.3.2017

Tarjoilulautasen nimi ja valmistusvuosi

kuvio

Pohjassa arabia made in finland ja numero ilmeisesti 80

Mikä on tämän Arabian tarjoilulautasen nimi ja valmistusvuosi? Olen yrittänyt epätoivoisesti selvittää niitä, mutta vastauksia ei tunnu löytyvän. Osaisitteko auttaa?

Elina Kallio vastaa:

Lautasen kuvio on viehättävä, mutta en valitettavasti osaa kertoa sen nimeä! Arabian tuotanto on huomattavan laaja ja astioiden malleja ja koristeita, varsinkin siirtokuvia, sekä niiden yhdistelmä on lukuisia. Mallien ja koristeiden nimiä voi hakea Designmuseon tuottamalla sivustolla http://arabia.kokoelma.fi/ Leiman perusteella lautanen olisi valmistettu jo ennen vuotta 1980, mihin koristekuviokin viittaa. Arabian leimat löytyvät internetistä http://www.arabia.fi/Arabian-tarina/KERAeILY/Tehtaanmerkit 

Kaupunginmuseon kokoelmissa on kattava valikoima Arabian tuotantoa. Ne on liitetty kokoelmiin esimerkkeinä merkittävästä helsinkiläisestä valmistajasta ja tietysti helsinkiläiskotien käyttämistä astioista. Kaupunginmuseolla ei kuitenkaan ole sellaista Arabiaa koskevaa erikoisosaamista kuin Designmuseossa.

Vanhemmasta Arabian tuotannosta voi hakea lisätietoja myös selailemalla Kansalliskirjaston pienpainatekokoelmaan kuuluvia Arabian myyntikuvastoja  http://digi.kansalliskirjasto.fi/pienpainate/search Arabian myyntikuvastoja ja tuoteluetteloita on myös julkaistu näköispainoksina.

Asiasanat: astiat

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia