31.5.2017

Kaupunginmuseon rakennushistoria ja musepedagogiikka

Missä käytössä rakennus ollut ennen kuin siitä tuli Helsingin kaupunginmuseo? Miten museossa hyödynnetään teknologiaa tai museopedagogiikkaa?

museolehtori Anna Finnilä vastaa:

Kaupunginmuseo muodostuu viidestä vanhasta rakennuksesta, niitä yhdistävästä uudisosasta ja kolmesta hienosta sisäpihasta. Voit lukea kaupungin vanhimmasta kivitalosta eli Sederholmin talosta, Falkmanin talosta, Remanderin talosta ja Valkoisen salin talosta museon asiakaslehti Sofiasta, joka löytyy sähköisenä kaupunginmuseon kotisivuilta https://www.hel.fi/static/hkm/sofialehdet/sofia_2016_1.pdf

Kaupunginmuseo toivottaa tervetulleiksi kaikenikäiset oppijat. Palvelemme päiväkoteja, oppilaitoksia, järjestöjä, yhdistyksiä, kerhoja ja muita yhteisöjä. Tuemme myös maahanmuuttajien kotoutumista. Kouluille ja päiväkodeille suunnatut opastukset ja tapahtumat ovat varattavissa Oppimisen kulttuurikalenteri Kultuksen kautta, johon voit tutustua tämän linkin kautta: http://www.helsinginkaupunginmuseo.fi/kouluille-ja-paivakodeille/
Opastusten lisäksi meiltä voi pyytää tausta-aineistoa itsenäisiä opintokäyntejä varten. Voimme myös räätälöidä opastuksia opettajan toivomusten mukaan. Päiväkotien ja oppilaitosten opintokäynnit museoon arkisin ovat aina maksuttomia.

Kaupunginmuseossa on hyödynnetty uutta teknologiaa mm. Aikakoneessa, josta voit lukea ylla mainitusta Sofia-lehdestä. Teknologiaa löytyy myös Helsingin valitut palat -näyttelystä (mm. Panoraama-seinä) ja 4 krs näyttelystä. Hakasalmen huvilan, nyt jo päättyneessä Musiikkia! -näyttelyssä oli myös runsasti uuden tekniikan avulla toteutettuja interaktiivisia osioita (koululaulukaraoke, tanssinopetushuone, musiikkimakutesti ym). Suosittelen lukemaan museon Sofia -asiakaslehtiä, niin löydät lisää esimerkkejä teknologian hyödyntämisestä ja yleisötyöstä.

 

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia