15.4.2015

Postinumeroluettelot

Teen postihistoriallista tutkimusta ja etsin tietoja vanhoista postinumeroluetteloista, mutta niitä ei tunnu löytyvän kirjastoista. Kysyisin, mitkä olivat postinumeroluetteloiden julkaisuvuodet/-tiedot? Löytyvätkö ko. luettelot Postimuseon kirjastosta?

Toiseksi onko postimuseolla sähköisessä muodossa tiedot postinumerouudistuksen jälkeen tapahtuneista postitoimipaikkojen nimenmuutoksista, muuttamisista, postiosoitteista?

 

Soile Siltala vastaa:

Hei,
voit katsoa kirjastomme tietokannasta aineistohaulla ja vapaasanahaulla postinumeroluettelo, niin tulevat aikajärjestyksessä julkaisutietoineen. Monikkomuotoisella asiasanalla postinumeroluettelot löydät kaikki ulkomaisetkin postinumeroluettelot kokoelmissamme. Kirjastoon voi tulla tutkimaan sen aukioloaikoina tai sopimuksen mukaan. Painettuja aineistoja annetaan kotilainaan ja myös kaukolainaaminen postin välityksellä on mahdollista.

Postimuseon kirjasto pitää yllä toimipaikkatietokantaa, josta postien muutokset näkyvät. Muutostiedotteita tulee päivittäin, ja tietokanta on pienellä viiveellä ajan tasalla. Osa tietokannasta tullaan julkaisemaan  tämän vuoden aikana internetissä (luovutetun alueen postit), mutta muuten se on toistaiseksi vain museon sisäisessä verkossa. Tietopalvelumme kautta tietoja voi myös kysyä, mutta laajat tiedonhaut ovat maksullisia.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia