14.6.2017

Mistä löytyisi kuvia liittyen ranskalaiseen kolonialismiin Nigerissä?

Etsimme dokumenttielokuvaa varten kuvamateriaalia (valokuvia) 1900-luvun alkupuolelta liittyen ranskalaiseen kolonialismiin Länsi-Afrikan Nigerissä ja siellä erityisesti Zinder-kaupungin alueella. Osaisitteko mahdollisesti antaa joitain vinkkejä tällaiseen kuvaetsintään – miltä tahoilta voisimme löytää kuvia internetin kautta?

Intendentti Anni Wallenius vastaa:

Suomalaista kolonialismikuvastoa löytyy Suomen lähetysseuran museon kokoelmasta, joka vuodesta 2015 alkaen on ollut osa Kulttuurien museon kokoelmaa eli Kansallismuseon ja sitä kautta Museoviraston organisaation alla. Osa tästä kokoelmasta on selailtavissa Museoviraston Kuvakokoelmien verkkopalvelussa Kuvakokoelmat.fi . "Niger" halulla en onnistunut tosin saamaan osumia, mutta haulla "lähetyseura" löytyy ehkä jotakin, joka sivuaa kiinnostuksenkohteitanne. Eurooppalaisten muistiorganisaatioiden digitoituja kokoelmia pääsee puolestaan keskitetysti selailemaan verkkopalvelu Europeanassa .Osa siellä julkaistuista kuvista on vapaasti käytettävissä, osa edellyttää yhteydenottoa ko. organisaatioon.

Museonjohtaja Elina Heikka vinkkaa, että nimenomaan ranskalaisiin aineistoihin voi tutustua Ranskan kansalliskirjaston gallica.fr hakupalvelussa sekä Ranskan valtionmuseoiden kuvapalvelun kautta täällä. Molemmista löytyy muutakin aineistoa kuin valokuvia, mutta haun voi rajata myös pelkästään kuviin. Ainakin Gallicasta löytyi hakusanalla "Niger" ja rajauksella "image" 105 valokuvaa.

Toivottavasti löydätte sopivaa aineistoa!

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia