16.2.2018

Missä ja milloin tämä kuva on otettu?

Kuvan taustapuoli

Matti Valtteri Hautakoski s. 22.2.1902

Ohessa on kuva, jossa on mieheni äidin isä. Hän oli sodassa 30.11.1939 - kuoli 6.3.1940. Liitän mukaan myös kuvan taustapuolesta, jossa on himmeää tekstiä. Onko mahdollista selvittää, milloin ja missä kuva on otettu? Oletettavasti armeija-aikana, koska hän on hyvin nuoren näköinen ja sotilaspuvussa. Hän oli syntynyt Toholammilla, mutta muutti jossakin vaiheessa Nivalaan.

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Valitettavasti tämä kuva ei paljastanut salaisuuttaan minullekaan. Kuvassa ei tosiaan ole sanottavasti johtolankoja kuvaamon tai paikkakunnan tunnistamiseen, ja kirjaimet ovat melkein hävinneet kääntöpuolelta. Olen näkevinäni alussa kirjaimet J. Y. tai J. V., joista jälkimmäinen vaihtoehto voisi viitata Käkisalmessa toimineeseen J. V. Arolan kuvaamoon - mutta sen toiminnasta ei ole tietoja vuoden 1911 jälkeen. Vesiperä siis tekstin osalta! Etsiskelin vielä muita ateljeemuotokuvia, joissa kuvattava istuu keinutuolissa, koska joskus kuvaamon voi tunnistaa rekvisiitastaan - mutta samanlaista tuolia ei ole tullut vastaan.  

Sotilaan asusta kannattaa tiedustella tarkemmin Sotamuseosta. Toivottavasti kuvan historia sitä kautta selkenee!

Kommentit (1)

Juha Kari kommentoi:

J.Y. 13.5.22 Alempana F-alkuinen sana ja sen alla M-alkuinen sana. Tarkemmalla resoluutiolla voisi saada enemmän selville. Tämän katsoin Picasa3-ohjelmalla, käyttäen sen kuvanmuokkausominaisuuksia.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia