13.7.2021

Kuopion Mesimarja -likööripullo

Minkä ikäinen on lasipullo, jossa lukee Kuopion mesimarja? Pullon päällä on ruoko- tms. koristepunos ja pohjassa R kirjain. 

intendentti Elina Kallio vastaa:

Kuopion Mesimarja on Lignell&Piispasen edelleen valmistama likööri, jonka valmistus alkoi jo vuonna 1882. Tuotteen ja yrityksen historiasta voi lukea yrityksen www-sivuilta.
 
Pullo on siis likööripullo, jonka on todennäköisesti valmistanut Karhulan lasitehdas 1930-1950-luvuilla. En tiedä, mitä pohjassa oleva R -kirjain tarkoittaa. Todennäköisesti valmistusvuodet ovat määriteltävissä sen perusteella.  
Tarkempia tietoja valmistusajasta voi tiedustella Kymenlaakson museosta, jolla on kokoelmissaan Karhulan lasikokoelma ja/tai kirjallisuudesta. En osaa valokuvien perusteella arvioida, onko punos ollut pullossa myyntihetkellä, jolloin kysymys olisi jostain erikoiserästä, vai olisiko se mahdollisesti askarreltu myöhemmin pullon ympärille.

Kymenlaakson museo on julkaissut FINNAssa (https://www.finna.fi/) kaksi vastaavaa likööripulloa. Niistä toisen pohjassa on kirjain- ja numeroyhdistelmä K2. 
https://finna.fi/Search/Results?limit=0&lookfor=Kuopion+mesimarja&type=AllFields&filter%5B%5D=%7Eformat_ext_str_mv%3A%220%2FPhysicalObject%2F%22

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia