13.5.2014

Kuka oli Robert Montell?

Hei!

Sain Luston asiakaspalvelusta kartan Metsäntutkimuslaitoksen Punkaharjun  tutkimuspuistoon ja suosituksen kiertää Montellin reitin. Minua jäi askarruttamaan, kuka tämä Montell oikein on?
 

Tiedottaja Anne Kaljunen vastaa:

Metsäneuvos Robert Montell (2.8.1852–1.11.1929) suoritti laajoja metsänviljelystöitä Punkaharjun Kruununpuistossa ja vaikutti alueen kehittämiseen jo 1800-luvun lopussa. Nuorena metsänhoitajana hän sai olla istuttamassa pieniä taimia Punkaharjun alueelle. Montell toimi uransa aikana mm. Evon metsänvarijankoulun opettajana, itäisen piirin metsänhoidonneuvojana, ylimetsänhoitajana Kemin ja Iin tarkastuspiirissä. Hänen kokemuksensa kruunun metsien hoidosta olivat nykyisen Metsähallituksen ja valtion metsien kehittymisen kannalta erityisen tärkeitä.


Montellin reitti on saanut nimensä hänen mukaansa. Montellin reitti on 3,2 km pitkä, jalkaisin, pyörällä tai autolla kierrettävä reitti, joka halkoo Metsäntutkimuslaitoksen tutkimuspuistoa. Reitin varrella on myös puulajipuisto sekä eri puulajeja esitteleviä opastauluja. Reitin lähtöpiste infotauluineen sijaitsee Laukansaaren entisen kansakoulun viereisellä parkkipaikalla.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia