11.3.2014

Onko Luston kokoelmissa Punkaharju-aiheisia valokuvia tai valokuvapostikortteja?

Onko Luston kokoelmissa Theodor (Th.) Sunellin (Punkaharjun asemapäällikkö 1926-1939) ottamia, Punkaharju-aiheisia, valokuvia ja/tai valokuvapostikortteja ja onko valokuvaaja Signe Branderin, niin ikään Punkaharju-aiheisia, valokuvia ja/tai hänen ottamistaan valokuvista painettuja postikortteja? Jos on, niin onko mahdollista päästä niitä näkemään tavalla tai toisella?

Amanuenssi Leila Issakainen vastaa:

Luston kokoelmista löytyy valitettavasti vain kaksi Th. Sunellin ottamaa kuvaa. Kuvat löytyvät Luston ja kuuden muun museon yhteisestä Kantapuu-kokoelmatietokannasta, www.kantapuu.fi ---Kuvahaku --- Kokotekstihaku: (hakutermiksi kirjoitetaan) Sunell. Luston kokoelmissa ei ole tiettävästi Signe Branderin kuvaamia kuvia.
Muita Luston kokoelmien Punkaharju-aiheisia kuvia löytyy Kantapuusta hakemalla Kohdistetulla haulla paikkaa Punkaharju. Hakuja voi rajata esim. kuvausajalla ja kuvaajalla. Vanhoja Punkaharju-aiheisia kuvia on vain muutama, näiden joukossa kolme I. K. Inhan ottamaa kuvaa sekä kolme savonlinnalaisen A. Sihvosen kuvaa. Sihvosen suvun valokuvaajat (isä Aleksander, pojat Hjalmar, William A. ym.) ovat ottaneet myös postikortteina levinneitä valokuvia.
Vanhoja Punkaharju-aiheisia kuvia kannattaa kysyä myös Suomen valokuvataiteen museosta, Museoviraston kuva-arkistosta sekä Savonlinnan maakuntamuseosta.
Suomen valokuvataiteen museon kokoelmissa on muutama Th. Sunellin kuva ja useita I.K. Inhan Punkaharju-aiheisia kuvia. Muidenkin kuvaajien ottamia Punkaharju-kuvia löytyy runsaasti Matkailuliiton kokoelmasta.
Museoviraston kuva-arkiston kokoelmissa on Signe Branderin ja I. K. Inhan Punkaharju-aiheisia kuvia.
Savonlinnan maakuntamuseosta löytyy yksittäisiä eri kuvaajien ottamia postikortteina levinneitä Punkaharju-kuvia, näiden joukossa on muutamia Sihvosten kuvia.
Neuvoisinkin teitä ottamaan yhteyttä yllä mainittujen museoiden kuva-arkistoihin, niistä löytyy varmasti lisää teitä kiinnostavaa aineistoa.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia