7.1.2022

Mitä tietoja on olemassa Hakkinen nimisestä talosta Loimaan Karhulan kylässä?

Mitä vanhimpia tietoja on Hakkinen nimisestä talosta Loimaan Karhulan kylässä? Talon koosta, koska rakennettu, omistajista, merkityksestä pitäjälle, jne. Talon pitkäaikaisen (n. 100 vuotta), omistajan hautakivi on pitäjän kirkon pääoven vieressä. 

Näyttelyamanuenssi Iina Wahlström vastaa:

Sarka-museolla pidetyssä Kyläkeskiviikkojen sarjassa Teppo Vihola käsitteli Karhulan kylää 17.10.2012. Kyseisen tilaisuuden luentomateriaali löytyy täältä.

Tiloista ja niiden asukkaista löytyy tietoja mm. rippikirjoista ja henkikirjoista, joita voi nykyään tutkia vapaasti joko Suomen sukuhistoriallisen yhdistyksen www-sivujen kautta tai kansallisarkiston digitaaliarkistossa. Jälkimmäisestä löytyy myös vanhoja kartta-aineistoja. 

Rippi- ja henkikirjojen aineistoja on kirjoitettu auki Timo Verhon teoksessa Loimaan talonpoikaissuvut 1540-1870. Kannattaa lueskella Veikko Laakson kirjoittamaa Suur-Loimaan historiaa. Kirjasarjassa on paikkakohtainen hakemisto, joten tietoja on kirjoista helppo hakea kyläkohtaisesti. Lisäksi suosittelen tutustumaan Turun seudun sukututkijat ry:n julkaisemaan teokseen "Pytty on ennenkin Punkassa pesty - Sukujuuret syvällä Loimaan savessa" sekä Loimaan pääkirjaston paikalliskirjallisuuden hyllyyn.

Sarka-museon Sukutilat Webissä -palveluun on digitoitu Suomen maatilat -kirjasarjan tietoja, joista voi jossain tapauksissa olla apua. 

Asiasanat: historia, kylät, Loimaa, talot

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia