21.4.2020

Missä säilytetään Tove Janssonin Mumintrollet och kometen -näytelmän käsikirjoitusta?

Onko Tove Janssonin Svenska Teaternissa vuonna 1949 ensiesitetyn näytelmän Mumintrollet och kometen käsikirjoitus tallessa?

Tieto- ja kuvapalvelun tutkija Pälvi Laine vastaa:

Teatterimuseossa oli vuonna 2016-2017 esillä näyttely nimeltä Muumit teatterissa. Sen suunnitteluvaiheessa tehtiin erilaista taustatyötä ja aineistoselvitystä, mm. juuri näytelmätekstien suhteen. Näyttelytyöryhmämme jäsenet tiesivät, että Mumintrollet och kometen -näytelmän tekstejä säilytetään Svenska litteratursällskapetissa. Sieltä vahvistettiin, että kyseistä tekstiä löytyy heiltä sekä Svenska Teaternin arkiston yhteydestä että ohjaaja Vivica Bandlerin henkilöarkistosta. Kannattaakin olla yhteydessä Svenska litteratursällskapetin asiakaspalveluun. Käsikirjoituksen lisäksi Jansson teki myös kyseisen produktion lavastus- ja pukusuunnittelun. Esityksen pukuja ja niihin liittyvää tarpeistoa on Teatterimuseon kokelmissa.

Teatterimuseon näyttelyssä oli esillä mm. tämä Nuuskamuikkusen (Snusmumriken) puku, jota käytti näyttelijä Olof Hollstén. Mumintrollet och kometen, Svenska Teatern 1949. Pukusuunnittelu: Tove Jansson. Kuva: Hanna Kivelä / Teatterimuseo. ©Moomin Characters™

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia