11.1.2013

Voinko lainata museolta esitystallenteita?

Verkkosivujenne mukaan Teatterimuseon kokoelmiin kuuluu teatteri- ja tanssiesitysten videointeja. Onko näitä mahdollista lainata?

Arkistonhoitaja Eeva Mustonen vastaa:

Verkkosivuillamme on tosiaan suuntaa-antava luettelo kokoelmiimme kuuluvista esitystallenteista. Kattavammat tiedot ovat Teatterimuseon Ida-tietokannassa, joka on käytettävissä museon tutkijasalissa.

Teatterimuseon kokoelmiin kuuluvia kuvatallenteita katsotaan pääsääntöisesti museon tiloissa. Aika varataan etukäteen tietopalvelun tutkijalta. Aika on hyvä varata viimeistään edellisenä päivänä, mutta mieluiten jo aiemmin. AV-arkiston aineistosta osa on digitoitu ja suhteellisen nopeasti käyttöön otettavissa, mutta digitoimattoman aineiston katseleminen vaatii usein enemmän etukäteisvalmisteluja.

Pääsääntöisesti esitystallenteita ei lainata museon ulkopuolelle. Syynä ovat tekijänoikeudelliset rajoitukset. Museon AV-arkiston sopimuksen piiriin kuuluvia taltiointeja tosin voidaan erityisestä sopimuksesta ja erityisin järjestelyin lainata tutkimus- ja opetuskäyttöön. Tällaisissa tapauksissa tietopalveluun on syytä ottaa yhteyttä hyvissä ajoin.

Teatterimuseon Valokiilassa-palstalla kerrotaan lisää museon AV-arkistosta.

AV-arkistosta löytyy monenlaisia formaatteja.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia