26.4.2013

Tanssija Irja Hagforsin elämän ajoitus?

Hei,

etsin Tankasta tietoa tanssija, koreografi, tanssinopettaja Irja Hagforsin elämänvaiheista tutkimusta varten, mutta en löytänyt kuin synnyinvuoden (1905). Mistä tiedon kuolinvuodesta saisi?

Tieto- ja kuvapalvelun tutkija Tiina Piispa vastaa:

Irja Hagfors on kuollut 28.2.1988 Helsingissä. Tieto löytyi teoksesta Taidetanssi Suomessa Koreografit, pedagogit, tanssijat (1992). Teoksessa on myös lyhyt tiivistelmä hänen urastaan, palkinnoistaan sekä luottamustehtävistään.

Tanssin Tiedotuskeskuksen ylläpitämä Tanka (suomalaisen tanssin tietokanta) on hyvä väline tutkittaessa tanssijoita ja tanssiteoksia. Teos- ja taiteilijatiedot eivät kuitenkaan ole täysin kattavia, vaan tietoja pyritään kartuttamaan koko ajan. Jos teos- tai taiteilijatietoja ei löydy Tankasta, neuvoa voi kysyä Teatterimuseon tietopalvelun lisäksi myös Tanssin Tiedotuskeskuksesta.

 

Valokuva on ollut kansikuvana Naamio -lehdessä 7/1931. Kansikuvan selitystekstinä oli: "tanssijatar Irja Hagfors, joka on kiinnitetty Harald Kreutzbergin tämäntalviseen Amerikan-kiertueeseen". Kuva: Teatterimuseon arkisto
 

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia