1.3.2011

Miten voin hakea näyttelytilaa Suomen valokuvataiteen museosta?

Olen kiinnostunut järjestämään valokuvanäyttelyn museossanne. Miten asiassa tulisi edetä ja keneen olla yhteydessä?

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Museon vaihtuvien näyttelyiden galleriatilaan, Projektiin, on avoin hakumenettely. Seuraavan vuoden näyttelyhakuilmoitus julkaistaan museon verkkosivulla keväisin, ja valinnat tehdään kesäkuun puoliväliin mennessä. Haku on avoin kaikille valokuvataiteen tekijöille, alan ammattilaisille ja opiskelijoille. Hakemuksia voi lähettää myös työryhmän nimissä.

Projekti-tila on tarkoitettu näyttelyille ja hankkeille, joissa valokuvaa tai muita linssipohjaisia medioita käytetään taiteen, nykytaiteen tai tutkimuksen välineenä. Tila esittelee kiinnostavia näyttelykokonaisuuksia sekä tuoreilta että varttuneemmilta tekijöiltä. Näyttelyaikaa Projekti-tilaan voi hakea myös screeningejä, julkista puhetta ja keskustelua varten.

Museopedagogian tila Prosessi sopii näyttelyille, joissa yleisökontaktiin satsataan erityisesti, esimerkiksi työpajojen tai keskustelujen kautta. Prosessi-tilan näyttelyhakemuksia voi lähettää ympäri vuoden museolehtori Erja Salolle, erja.salo@fmp.fi


Näkymä Iiu Susirajan näyttelyyn museon Projekti-tilassa alkuvuodesta 2011. Kuva: Virve Laustela.

Kommentit (2)

Leena Sipponen kommentoi:

Kiitos lisätiedoista, kirjaan ne tietokantaamme.

Anonyymi kommentoi:

Toki valokuvakirjan digitaaliset tiedostot kannattaa ottaa, jos ne vielä lahjoittajalla ovat tallessa ja hän niitä tarjoaa.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia