15.12.2011

Mistä löytyisi kuvia läntisen Uudenmaan saaristosta?

Etsin valokuvia läntisen Uudenmaan saaristosta. Löysin vuonna 1906 painetusta matkaoppaasta kiinnostavia kuvia ja yritän jäljittää alkuperäisiä valokuvia. Kuvat ovat varmasti ammattilaisen ottamia ja niitä on koko Helsingin ja Tukholman välisen väylän varrelta. Kuvissa on signeeraus LH siten, että H on L:n poikittaissakaran päällä L:n sisällä. Olisiko museon arkistossa LH:n tai HL:n saaristokuvia tai muita etsimäni aihepiirin kuvia?

Erikoistutkija Jukka Kukkonen vastaa:

LH-merkki valokuvien yhteydessä ei tarkoittane kuvaajaa vaan kuvalaatan valmistajaa. Lilius & Hertzberg -yhtiö Helsingistä nimikoi eri julkaisijoille, mm. varhaisiin kuvalehtiin, toimittamansa laatat tuohon tapaan lomitetuilla kirjaimilla.

Läntisen Uudenmaan saaristokuvia voisi löytyä entisen Suomen Matkailuliiton kokoelmista täältä Suomen valokuvataiteen museosta tai Museoviraston kuva-arkistosta. Molemmilla on yli 10 000 Matkailuliiton kuvaa erilaisten listojen ja vajaiden tietokantojen piirissä. Suomen valokuvataiteen museossa kokoelma on parhaillaan luetteloinnissa. Aineistoon voi tutustua sopimalla etukäteen ajasta.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia