18.2.2020

Milloin nämä kuvat on otettu?

Kihlajaiskuva?

Kolme sisarusta?

Hei, tutkin sukuni varhaisia vaiheita ja viimeisimmissä tapaamisessa veljeni poika ystävällisesti oli digitoinut vanhoja valokuvia muistoksi. Osa kuvista on kulkenut suvussa mukana kauan ja ei ole tietoa ketä ao. henkilöt ovat. Itä-Suomessa käytiin Pietarissakin valokuvassa ja esim. yksi näistä kuvista on Fotografia Elvirasta, mistä en ole löytänyt mitään tietoa. Voisiko kuvista päätellä edes aikakauden?

Amanuenssi Max Fritze vastaa:

Hei,

Löysin venäjänkielisiltä nettisivuilta tietoa, jonka mukaan Valokuvaamo Elvira perustettiin vuonna 1909. Tarkempi ajoitus syntyy, kun ottaa huomioon, että visiittikortin pohjukkeeseen painetuissa tiedoissa lukee Pietarin sijaan Petrograd. Nimi oli käytössä vuosina 1914-1924. Vanhoja korttipohjia saatettiin toki käyttää vielä hetki nimenvaihdoksen jälkeenkin, mutta visiittikortin tyylin perusteella arvioisin, että kuva on vielä 1910-luvun puolella otettu. Vastaavanlaisia koivuaitoja ja taustakankaita käytettiin paljon Suomessakin samoihin aikoihin. 

Kolmea naista esittävän valokuvan suhteen emme voi olla yhtä varmoja, mutta se on mielestäni ensimmäistä kuvaa vanhempi.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia