18.8.2020

Milloin K.E. Laaksonen toimi valokuvaajana?

Tutkimistani kuvista löytyi leima K. E. Laaksonen Tarvasjoki. Tällaista kuvaajaa en ole löytänyt mistään. Olisikohan hänestä jotain tietoa?

Amanuenssi Max Fritze vastaa:

Kiitos kysymyksestä! Kysymykset koskien vähän tunnettuja valokuvaajia otetaan aina mielihyvin vastaan, sillä ne vievät meidät tiedonhaun äärelle ja lopputuloksena on usein meille yksi täysin tuntematon valokuvaaja vähemmän.

K.E. Laaksosesta ei ollut ennen yhteydenottoasi mitään mainintaa tietokannassamme. Pienen etsinnän jälkeen löysin tarvasjokelaisen K.E. Laaksosen ilmoituksia valokuvaustoiminnastaan vanhoista sanomalehdistä. Varhaisin löytämäni ilmoitus on vuodelta 1932. Laaksonen mainosti suorittavansa kaikkea valokuva-alaan liittyvää, kuten "filmien ja levyjen kehittämistä sekä kopioimista ja valokuvien suurentamista". Samana vuonna Laaksonen mainosti kuvaavansa myös Kyrössä, jossa hän väliaikaisessa ateljeessa kuvaamisen lisäksi teki kotikäyntejä.

Laaksonen oli kelloseppä, joka mainosti siinä ohessa valokuvaustoimintaansa vuoteen 1934 asti. Vuonna 1936 mainokset mainitsevat enää kellosepän palvelut.

Saattaa siis olla, että K.E. Laaksonen oli yksi niistä monista suomalaisista ammattikuvaajista, jolle valokuvaaminen oli lyhytikäinen sivutienesti.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia