25.8.2020

Saisinko lisätietoa tästä ortodoksipappia esittävästä kuvasta?

Hei! Löysin sukuni vanhojen kuvien joukosta liitteenä olevan kuvan ortodoksipapista. Levy kertoo että kuva olisi otettu Tampereella Hämeenkatu 26:ssa Niels Rasmussenilla. Kääntöpuolella oikeassa alalaidassa lukee P. J. Bögelund (?). Haluaisin tietää, kuinka vanha kuva suurinpiirtein on, ja mahdollisesti onko siinä esiintyvästä henkilöstä tietoa.

Amanuenssi Max Fritze vastaa:

Niels Rasmussen perusti valokuvausateljeensa Tampereelle vuonna 1888. Ateljee muutti osoitetta pariin otteeseen, kunnes se vakiintui Kauppakadulle. Hämeenkatu 26 oli sivuateljee, joka perustettiin vuonna 1906. Se mainitaan Tampereen osoite-, kauppa- ja ammattikalenterissa vielä vuonna 1910, mutta ei enää seuraavassa painoksessa vuodelta 1913.  Viimeisen kerran Hämeenkadun toimipistettä mainostettiin Rasmussenien lehti-ilmoituksissa vuonna 1910. Niels Rasmussenin kuoltua vuonna 1911 hänen leskensä ilmoitti kuvaamon jatkavan toimintaansa samalla nimellä, mutta ainoastaan Kauppakadun osoite mainittiin.

Hämeentien kuvaamo lakkautettiin siis lähes varmasti vuonna 1910. Näin saamme kuvan todennäköiseksi ajoitukseksi vuodet 1906-1910.

P.J. Bögelund on pohjukepahvin myyneen valokuvaustarvikekaupan leima. 

En itse osaa tunnistaa kuvan miestä, mutta luulisin, että se voi olla mahdollista. Kuvausajankohta on melko tarkasti selvillä, joten aloittaisin etsinnän ortodoksipapeista, jotka toimivat Tampereella tai sen lähiseudulla noina vuosina.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia