3.6.2021

Onko tämä kuva joukkokastajaisista sota-ajalta?

Kyseessä ilmeisestikin joukkokastajaiset olisiko sota-ajalta? Takapuolella studion leima. Missä mahtaa moinen olla sijainnut? Saattaa olla, että kuvan naiset ovat meijerityöläisiä.

Amanuenssi Max Fritze vastaa:

Hei,

leimasta käy ilmi, että kuvan on ottanut. H. Attila. Arvelusi osuvat oikeaan, sillä Attila kertoi Turun sanomien haastattelussa vuonna 1938: "Noin vuoden ajan olen käynyt valokuvaamassa von Heidekenin synnytyslaitoksessa suoritettavia kastetilaisuuksia, joissa on pienokaisia kokonainen rivistö kummeineen ja omaisineen sekä myöskin pappi. Näitä kuvia - ensimmäiset juuri maailmaan syntyneistä - tilataan runsaasti."

Heidekenin synnytyssairaala toimi Turussa ja Attilan valokuvaamo Kaarinassa. Osoite Suomelantie 9 oli käytössä noin 1938-1944, josta saat suuntaa-antavan ajoituksen kuvallesi.

Kommentit (2)

Tintti Attila kommentoi:

Onko tietoa valokuvaaja H. Attilan etunimestä ja mahdollisesta syntymäajasta. Tintti Attila

Leena Sipponen kommentoi:

Hei, muutama haku Kansalliskirjaston digitaaliseen sanomalehtiarkistoon paljasti, että H. Attilan etunimi on mitä suurimmalla todennäköisyydellä Hilkka. Kaarinalainen valokuvaaja Hilkka Attila esiintyy Turun Sanomissa 21.11.1936 osallistuttuaan Kaarinan kunnallisvaaleihin. Hänen syntymäajastaan en valitettavasti löytänyt tietoa.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia