9.11.2012

Minne Kuvasiskojen tuotantoa on arkistoitu?

Selvittelen isovanhempieni jäämistöä. En ole löytänyt valokuvien joukosta muutamaa muotokuvaa, jotka hyvin muistan. En tiedä, mihin kuvat ovat joutuneet. Ne olivat Kuvasiskot-nimisen studion ottamia. Olisiko studion negatiiveja teidän museossa tai jossain arkistossa? Jos voisin tilata itselleni uudet kuvat.

Tutkija Maria Virtanen vastaa:

Kuvasiskojen tilattujen muotokuvien negatiiviarkisto kuuluu Museoviraston kokoelmiin. Tosin vuonna 1946 aloittaneen kuvaamon alkuvuosien negatiiveja ei ole säilynyt ja 1950-luvun kuviakin kokoelmissa on vain pieni otos. Jos kaipaamasi kuvat eivät ole varhaisinta Kuvasiskojen tuotantoa, kannattaa olla yhteydessä Museoviraston kuvakokoelmiin. Yhteystiedot löydät tästä linkistä. Kuvia voi etsiä tilaajanimen perusteella. Museoviraston kuvakokoelmissa on myös Kuvasiskojen vedoksia, koevedoksia ja pinnakkaisia.

Suomen valokuvataiteen museon kokoelmissa on Kuvasiskoilta saatu valikoima näyttelyvedoksia negatiiveineen sekä Kuvasiskojen yksityiskuvastoa albumeina ja irtokuvina.

Lisätietoja kansainvälistäkin mainetta niittäneistä Kuvasiskoista eli Margit Ekmanista (1919-2011) ja Eila Marjalasta (1919-1983) löydät esimerkiksi Kuka kuvasi -palvelusta ja Suomen valokuvataiteen museon sivuilla julkaistusta kokoelmanosto-kirjoituksesta.

Kuvasiskot: Tauno Palo, 1969. Suomen valokuvataiteen museo.

Kuvasiskot olivat värimuotokuvauksen edelläkävijöitä. Muotokuva Tauno Palosta on ollut esillä useissa eri näyttelyissä.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia