20.1.2013

Voivatko kävijät vaikuttaa näyttelyiden sisältöön?

Haluaisin tietää, voimmeko me näyttelyissä kävijät vaikuttaa siihen, mitä saamme nähdä? Voinko pyytää joko yksittäisten valokuvaajien töiden esillepanoa tai peräti kokonaisuuksia? Onko epä- tai virallisia kriteerejä, joita kuvien/kuvaajan tulisi täyttää? Sopiiko aihe kuin aihe?

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Olemme onnellisia ja innoissamme, kun museokävijät ovat kiinnostuneita näyttelyistä ja kertovat ajatuksistaan. Vaikka kaikkia toivomuksia ei aina voitaisikaan toteuttaa, ne kannattaa ehdottomasti esittää, jotta voimme ottaa ne huomioon näyttelyitä suunnitellessamme. Ehdotuksia voit kirjoittaa meille vaikka sähköpostitse näyttelyamanuenssille tai intendentille, Facebook-sivumme kautta tai museon aulassa palautelomakkeeseen.

Museon ison näyttelytilan näyttelyohjelmaa suunnitellaan jatkuvasti muutama vuosi eteenpäin, koska näyttelyiden valmistelu ja toteutus vaativat aikaa yhdestä vuodesta useampaan vuoteen. Siksi toiveet toteutuvat parhaimmillaankin kohtuullisen hitaasti. Pienempien tilojen, Projektin ja Prosessin, näyttelyvalinnat ratkaistaan jokavuotisella avoimella haulla. Niissäkin näyttelytyöryhmä voi tilaisuuden tullen ottaa huomioon yleisön toiveita.

Kysymyksesi ilahdutti erityisesti myös siksi, että kävijöiden toiveita on kantautunut museolle melko vähän. Ehkä meidän pitäisi kysellä enemmän! Viime lokakuussa kysyimme Facebook-sivullamme, kenen suomalaisten nykyvalokuvaajien teoksia kävijät haluaisivat nähdä museolla. Moni toive toteutuukin nyt avautuvassa Valokuva Taiteeksi -näyttelyssämme.

Odottelemme toiveitasi!

Yleisöä Timo Kelarannan näyttelyssä Suomen valokuvataiteen museossa. Kuva: Virve Laustela.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia