9.12.2013

I.K. Inhan kuvauskohteet Vienan Karjalassa?

Museon nettisivuilla lukee,  että "Suomen valokuvataiteen museon kokoelmiin liittyvä I. K. Inhan aineisto on kartoitettu osana I. K. Inha - valokuvaajan tuotanto -hanketta. Museon useissa eri kokoelmissa sijaitsee alkuperäisvedoksia ja -negatiiveja sekä kopiovedoksia ja -negatiiveja noin 2000 kappaletta". Onko I. K. Inhalla valokuvat Vienan Kemista, Solovetskin luostarista ja pyhiinvaellusmatkoista?

Amanuenssi Anni Wallenius vastaa:

I.K Inha on liikkunut kuvausmatkoillaan Vienan Karjalassa ja kuvannut myös Kemin kaupunkia. Inha-tutkija Jukka Kukkonen kertoo, että Solovetskin luostarissa Inha sen sijaan ei ole koskaan kuvannut.

Suomalaisen Kirjallisuuden Seuran Kansanrunousarkiston kokoelmissa on Inhan kuvia Vienan Kemistä. Samoin Museoviraston kuvakokoelmissa on Inhan Kemi-kuvia. Kansanrunousarkiston yhteystiedot löytyvät tästä linkistä.

Museoviraston kuvakokoelmissa on Kukkosen mukaan muiden kuvaajien Solovetskissa kuvattuja otoksia. Näitä kuvia kannattaa tiedustella kuvakokoelmien asiakaspalvelusta, jonka yhteystiedot löytyvät täältä.

Kommentit (1)

Sisko Pajari kommentoi:

Ylempi linkki ei toimi.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia