9.4.2014

Löydänkö Sibelius-kuvianne verkosta?

Onko museossa Sibelius-kokoelmaa? Kuulin, että Santeri Levaksen Sibelius-kuvia olisi teillä arkistossa. Onko mahdollista nähdä niitä netin kautta? Olen puolisoni kanssa kirjoittamassa Jean Sibeliukseen liittyvää kirjaa.

Amanuenssi Maria Virtanen vastaa:

Teitä onnisti, sillä museo on Flickr-tilillään muutama kuukausi sitten antanut vapaaseen käyttöön Santeri Levaksen Sibelius-kuvia 1940-luvulta. Kuvat löytyvät täältä. Kuvista voi ladata painolaatuiset tiedostot Flickrin kautta. Toivottavasti kuvat sopivat tarkoitukseenne. Jos käytätte kuvia, pyydämme, että mainitsette niiden yhteydessä kuvaajan nimen ja museomme kuvalähteenä.

Sibeliuksen yksityissihteerinä toiminut ja aikansa Kameraseura ry:n keskeisiin vaikuttajiin kuulunut Levas otti kuvat kirjaansa Jean Sibelius ja hänen Ainolansa (Otava 1945) varten. Huomaattehan, että kirjassa kuvia on rajattu. Esim. henkilökuvien taustakankaan ripustamistapaa ei luonnollisesti näy julkaistuissa kuvissa. Flickr-tilimme kuvat on digitoitu kokoelmiimme kuuluvista Levaksen negatiiveista, joten niissä näkyy kaikki kuvattu.

Jos ette löydä näiden kuvien joukosta sopivia kuvia tai kaipaatte lisätietoa, voitte olla yhteydessä museon kuvapalveluun. Santeri Levaksesta voi lukea lisää Kuka kuvasi -palvelustamme.

Santeri Levas: Jean Sibelius, 1940-1945, Järvenpää. Digitoitu alkuperäisestä negatiivista.Suomen valokuvataiteen museo.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia