18.11.2014

Miten voin tunnistaa sota-aikaisten kuvien paikkoja?

Kuva on sotien ajalta. Voiko rakennuksesta päätellä sijainnin?

Teen kuvakirjaa äitini vanhoista valokuvista mm. hänen lottapalvelusajoistaan talvi- ja jatkosodassa. Hänen palveluspaikkansa olivat talvisodassa Karjalan Enso ja jatkosodassa Petsamon Liinahamari, Alakurtti ja Kemi. Suurimman osan kuvista äitini on tunnistanut paikkojen ja ihmisten osalta, mutta muutamasta tunnistamattomasta olisi mukava saada kirjaan jonkinlainen tunniste.

Amanuenssi Leena Sipponen vastaa:

Suosittelen tekemään vertailevia hakuja Puolustusvoimien SA-kuva -palvelussa. Sivustolle on ladattu pitkälti toistasataatuhatta kuvaa talvi- ja jatkosodasta, ja kuvia on helppo hakea esim. paikkakunnan perusteella.

Myös Sotamuseolla sijaitseva, paikkakunnittain järjestetty Ilmavoimien digitoitu kuvakokoelma on mainio apuväline paikkojen tunnistamiseen. Niitä pääsee selaamaan paikan päälle ajan varaamalla.

Kommentit (1)

Curt Nyman kommentoi:

Tuon tyyppisiä taloja oli Pindusin (nimi Lumbusi käytetään myös joskus ) kylässä Maaselän kannaksella Karhumäen kauppalasta noin 6 km itään. Katso esim. SA-kuva 67323. Kivinen maasto sopii myös tälle paikkakunnalle. Minulla on omassa kuvakokoelmassa useita kuvia vastaavan näköisistä taloista Pindusin kivikkoisessa maastossa. Jatkosodan asemavaiheen aikana useiden Suomalaisten joukkoyksikköjen huoltotoimet olivat Pindusissa. Jokunen noista taloista on vielä pystyssä siellä.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia