25.2.2015

Ottaisiko museo kokoelmiinsa harrastajan värilaboratoriovälineistön?

Onko museolla kiinnostusta hankkia kokoelmaansa 70-luvun harrastelijan värilaboratorion esineistöä? Lahjoituksena olisi tarjolla esim. Durst väripää CLS 66 + muuntaja Durst Colorneg värianalysaattori, UniDrum kehitysrumpu, Durst Comask kaksipuolinen valotuskehys, kehityskello + muuta tarpeistoa. Suurennuskojeita teillä taitaa olla ennestään runsaasti, mutta sellainenkin olisi saatavilla.

Amanuenssi Sofia Lahti vastaa:

Hei, lämmin kiitos tarjouksestasi! Hienoa, että välineistösi on säilynyt. Sille löytyy ihan varmasti käyttäjä.

Meillä museolla on jo kokoelmissa esimerkki harrastajan väripimiövälineistöstä tuolta ajalta, eivätkä säilytystilamme valitettavasti anna myöten ottaa toista settiä ainakaan tällä hetkellä. Olet oikeassa siinä, että suurennuskojeitakin on kokoelmissamme jo useita erilaisia.

Voisit etsiä välineistöllesi uutta kotia esimerkiksi kameraseurojen tai valokuva-alan oppilaitosten kautta. Pimiötyöskentelyn opetusta tarjotaan edelleen ainakin Turun ammattikorkeakoulun ja Muurlan opiston sekä Stadin ammattiopiston valokuvalinjoilla. Entisten, nykyisten tai tulevien opiskelijoiden joukosta voi löytyä joku, joka haluaa virittää itselleen myös oman kotipimiön. Pimiötaidot ovat yhä arvossaan digitaalisten kuvankäsittelytaitojen rinnalla!

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia