25.2.2015

Onko tietoa valokuvaaja V. Terttulasta?

Onko museolla tarkempaa tietoa valokuvasta, jonka taakse on kirjoitettu: Kortela, valokuvaaja V. Terttula, IV p. 1956. Kuvan koko on 17 x 23 cm. Olisi mielenkiintoista tietää, onko kyseessä jokin valtakunnallinen valokuvauskilpailu. Kyseinen kehystetty valokuva on hankittu kirpputorilta. Ostoskoriin tuli samalla kaksi muutakin kuvaa, joissa merkintä Piikkiö, Leppäkari 1956 ja juhannuksena 1956 Leppäkarilla.

Amanuenssi Leena Sipponen vastaa:

Hei,

valitettavasti meilläkään ei tietokannassamme ole mitään tietoa V. Terttulasta.

Kilpailuasiaa kysyttiin 1950-luvun suomalaisesta kameraseuratoiminnasta väitelleeltä valokuvaaja Leena Sarasteelta. Hänen mukaansa V. Terttulan nimeä ei löydy 1954-1959 välillä järjestetyistä valtakunnallista valokuvauskilpailuista. Kyseessä lienee jonkin paikallisen kerhon kilpailu.
Nimeä ei ole myöskään alan julkaisujen Kameralehden, Fotovalon tai Suomen valokuvaajan julkaistujen kuvien joukossa.
Saraste ei myöskään muista nähneensä kyseisen henkilön kuvia tai nimeäkään 1950-lukua
koskevissa tutkimuksissaan.

Leena Saraste vinkkaa vielä Piikkiön viittaavan siihen, että kyseessä voisi olla turkulainen harrastaja. Voisit ehkä tiedustella turkulaiselta kameraseura Turun Kamerat Ry:ltä, onko heillä jäsenluetteloita ja kilpailuselosteita tallessa.

Kommentit (2)

Pirjo Reinikainen kommentoi:

Kuvaaja lienee Veli Terttula. Tunnistan kuvat jos saan ne sähköpostiini. Veli Terttula harrasti valokuvausta ja osallistui useisiin kilpailuihin juuri tuohon aikaan. Tuohon aikaan hän myös kesäisin vieraili Leppäkari-nimisellä saarella Piikkiössä perheemme luona. Veli Terttula opiskeli Turussa insinööriksi. Työuransa hän teki Raumalla Rauma-repolan palveluksessa. Veli Terttula on teatterinjohtaja Eugen Terttulan veli.

Anonyymi kommentoi:

Pirjo Reinikainen onko näitä Veli Terttulan kuvia jossain nähtävillä hän oli isäni serkku (isän isän siskon poika) emmekä ole nähnyt isoisästä yhtään kuvaa olisi kiva nähdä jos vaikka olisi sukulaisista kuvia :)

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia