29.5.2015

Mitä on kuultokalvo, jota Marja Pirilä on käyttänyt Herbarium-sarjansa teoksissa?

Hei, kävin tutustumassa Marja Pirilän näyttelyyn, jossa oli hänen henkeäsalpaavan kaunis Herbarium-sarjansa. Taiteilija kertoi, että kuvat on otettu vastavaloon kuultokalvon läpi. Olen aloitteleva nuori harrastelijakuvaaja, ja haluaisin kokeilla tekniikkaa, mutta en ymmärrä mitä kuultokalvolla tarkoitetaan. Onko se jokin valokuvatulostamiseenkin soveltuva materiaali? Ja onko kalvo värillistä ja kirkasta ja kuinka paksua se on? Mistä sitä voisi hankkia, jotta pääsisin kokeilemaan? Marja Pirilän sarja, jota tarkoitan, löytyy täältä: http://www.marjapirila.com/herbarium.html Kiitos tuhannesti vastauksistanne jo etukäteen!

Amanuenssi Leena Sipponen vastaa:

Tiedustelin asiaa valokuvaajaltamme Virve Laustelalta, joka vastasi näin:

Kuultokalvo on valoa hajottamassa kameran ja kohteen välissä, varmaankin ihan objektiivin edessä. Kuultokalvo on arkisen voipaperin näköistä valkoista, mutta läpikuultavaa ohuehkoa paperia. Sitä saa hankittua taiteilijatarvikeliikkeistä. Jos haluaa kokeilla efektiä, niin voi/leivinpaperilla voi testata. Kovin paksu paperi vie liikaa kontrastia ja terävyyttä sekä vähentää kameraan tulevaa valoa.

Marja Pirilältä itseltään voi myös varmasti kysyä suoraan. Sähköpostiosoite löytyy hänen verkkosivuiltaan: http://www.marjapirila.com

Onnea materiaalin etsintään ja etenkin kokeiluihin!

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia