10.8.2015

Minne lahjoittaisin kuvia sairaanhoitajan työstä sota-aikana?

Kukahan olisi kiinnostunut ottamaan vastaan albumeja jossa on autenttisia kuvia sairaanhoitajan työstä sota-ajalta /kenttäsairaala ja oheistoiminta? Kuvien alla on aika hyvin tekstejä niissä olevista henkilöistä.

Amanuenssi Anni Wallenius vastaa:

Mukavaa että haluat löytää pysyvän sijoituspaikan vanhoille kuville!

Sotamuseon kuva-arkisto on keskeinen toiseen maailmaansotaan Suomessa liittyvän kuvaston säilyttäjä. Heidän yhteystietonsa löytyvät täältä. Myös useat paikallis- ja maakuntamuseot ottavat usein mielellään vastaan kuvastoa, joka liittyy niiden toiminta-alueen historiaan. Suomessa on myös useita terveydenhuolto- ja sairaalamuseoita, mutta ne ovat yleensä keskittyneet tietyn alueen sairaan- ja terveydenhoidon historian tallentamiseen.

Suosittelen siis kääntymään Sotamuseon kuva-arkiston tai paikallisen maakuntamuseon kuva-kokoelmien puoleen, molemmat osaavat tarvittaessa ohjata eteenpäin oikeaan osoitteeseen! Kuva-arkistojen kannalta erityisen hyödyllistä on, että kuviin liittyviä tietoja on säilynyt niiden yhteydessä. Se helpottaa kuvien luettelointia, löytämistä ja käyttämistä myös jatkossa.

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia