18.1.2017

Koska toimi Helsingin valokuvasuurennus- ja kehysliike?

Hei, minulla on vanha valokuva+kehys isäni tädistä, ja takana on leima "Helsingin valo(?)kuvasuurennus- ja kehysliike, Helsinki 1, Viertotie 28". Tekstin alku hieman epäselvä. Milloin on tuo liike ollut toiminnassa? Kuva on otettu ehkä 1920-luvulla.

Amanuenssi Anni Wallenius vastaa:

Tiedämme, että Helsingin Valokuvainsuurennus- ja Kehysliike -niminen valokuvausliike toimi  Helsingissä osoitteessa Itäinen Viertotie 28, mutta tarkat toimintavuodet eivät valitettavasti ole tiedossamme. Yritys poistettiin kaupparekisteristä vasta vuonna 1981, mutta aktiivisen yritystoiminnan aloitus- ja päättymisaikaa emme tiedä. Itäisen ja Läntisen Viertotien nimet muutettiin Turuntieksi ja Hämeentieksi vuonna 1928. On hyvin todennäköistä, että arvionne kuvan ajoituksesta on oikea, ja kuva on otettu 1920-luvulla, mutta ei siis ainakaan vuoden 1928 jälkeen.

Kommentit (1)

Urmas Hilapieli kommentoi:

Rakennuksessa toimi elokuvateatteri ennen rakennuksen purkamista 1927. Vuonna 1923 numeroksi tuli 27, eli rakennus sijaitsi siinä missä nykyinen Hämeentie 27 sijaitsee. Itse tiedustelen löytyykö kuvaa vanhasta kiinteistöstä?

Kommentoi tätä kysymystä

Kysy oma kysymys

Tulosta tämä kysymys

Kysymyksiä kuvina

Ladataan kuvia